GI kladdkaka

Heeey,igen!


Kladdkakan vart god,hade dock inne den några minuter för länge i ugnen så den vart inte jättekladdig men helt okej.
Gillar man mörkchoklad så är den här perfekt.

Här är receptet.

100 g smör eller margarin
 200 g mörk choklad
 3 st ägg
 2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker eller rårörsocker
0.5 dl dinkelmjöl
150 g valnötter
 1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
 1 krm salt
 0.5 dl svarta sesamfrön till att bröa formen

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och valnötter i en skål.

2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om cirka 24 cm och ”bröa” den med svarta sesamfrön.

3. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!

4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.

5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.

6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig). Servera med lättvispad grädde.

Som det stog i receptet:

Kladdkaka behöver inte vara onyttigt.
Helt sant.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback